onsdag 29 juni 2011

Grattis på födelsedagen!

Hej och glad sommar på dig!! Nu vill man ju inte nå gärna sitta inne och pyssla när det är så här strålande fint väder som det har varit i dag. Jorde mitt första dopp på Kvarnsveden för i år innan jag hjäcktade i väg till jobbet. Tror det alltid är finväder när vi jobbar kvällar =(.

Ska visa ett kort jag hjort på beställning av min farmor Viola. Hon skulle ha det till en tant som heter Kerstin och fyller 80år. Valde att jobba med rosa papper här och den fina Magnolia Tillda har jag fått låna för ett tag sedan av super snälla Maria Hellberg.


Så här fick insidan på kortet se ut


En liten närbild på framsidan. Bokstäverna är qk mini Kaite som jag tryckt ut med tången. Grattis stämpeln är en Reprintstämpel.


Så det var vad jag hade att visa denna gång. Lämna gärna en kommentar för då blir jag så glad =) God natt och kram från mig!

lördag 25 juni 2011

Dop kort

Hej och god fortsättning på midsommar firandet =) Som vanligt så fick vi väl ett typiskt  midsommarväder. Fast på förmiddagen så klarade vi oss från regn när jag och barnen var ner på Forsparken och dansade runt midsommarstången.

Tänkte visa hur mina dopkort till lilla Emma vart att se ut. Har hämtat inspiration från ett gammalt nr av Scrapboking m.m. Har tänkt göra det länge men det har inte blivit av tidigare. Nu fick jag ju ett perfekt tillfälle att prova. Dessutom så ville min farmor köpa ett kort med så jag passade på att göra två nästan lika dana kort.


Här har jag fått använda lite olika spetsar och rosa sidenband när jag dekorerat upp klänningarna.


Jag har använt mig av ett 30*30 vitt papper för att få dopkläningen så stor som möjligt och sedan vikt papperet på mitten.


På insidan av kortet valde jag att dekorera det så här. Lite blommor och blad och en fin Magnolis tags i mitten. Sedan stämplat hjärtliga gratulationer på dopdagen i tagsen och färgat in den i rosa efter kanterna.


Runt halsen fick en liten silver ängel hänga.


Här får du se lite närmer på hur insidan vart att se ut.


Ett lite annorlunda kort och mycket roligt att göra och även mycket uppskattat att få.

Det var vad jag hade denna gång hoppas du vill lämna en kommentar som anonym för det ska fungera nu, då blir jag så glad. Ha det bra många kramar från mig!

onsdag 22 juni 2011

Vita blommor blir rosa.

Hej och välkommen in på min lilla blogg =) Nu får det vara nog med födelsedagar!! Orkar inte fira mera. Ska bli skönt när midsommar har passerat och snart har jag ju semester. Bara två veckor till att jobba!!! Ska bli så skönt! Känner att det verkligen behövs nu!!

 Lovade sist  att visa hur jag färgar mina vita rosor rosa. Visar därför seg för steg hur det går till här.

Först behöver man vita rosor


Sen så lite Distress Ink refill och i det här fallet rosa färg plus en liten sprayflaska som jag köpt på Dollar Store billigt. Den  fyller man med lite färg och lite vatten och skakar om.


Så sprayar man bara med färgen över blommorna tills man får rätt kulör.


Ju mer man sprayar desto starkare färg får blommorna. Ha gärna ett papper bakom för det blir ganska kladdigt.


Sedan för att skynda på torkningen kan man blåsa med en embosing fön så torkar blommorna på nolltid och man kan börja använda dom på tex ett kort eller nå.


Se så härliga dom vart!


Och här sitter dom på mitt färdiga kort.

Ett smart sätt att få den färg man vill på sina blommor om det fattas i just den färgen man önskar. Hoppas du provar och tycker det är roligt att testa. Ha det bra tills vi ses nästa gång. Och lämna gärna en kommentar till mig för då blir jag så glad =)

måndag 20 juni 2011

Min födelsedag!

Hej i dag har det varit full rulle hela dagen! Började dagen med att jobba och sedan hem för att städa, vidare till mitt hjärta men inte med mig och benet utan med Thindra på 5års kontroll. Hon var så duktig tjej. Innan hade hennes storebror skrämt upp henne för hur ont det skulle göra när hon fick sin spruta men när hon väl fick den så grimagerade hon bara. Var inte alls så farligt som hon trodde =) Sen stressade jag hem för att piffa upp mig innan gästerna skulle komma. Det var min och Tobbes familj  som kom. Och då fick jag det här super fina kortet av min systerdotter Jennifer. Vist är hon också en duktig  scrapare? Hon har fått låna lite saker av mig och så har hon skapat detta fina kort!


Du ska veta Jennifer att jag är stolt att det var jag som fick ditt fina kort för jag vet ju hur du har jobbat med det. Tack gumman för din fina present!


Så här fin var insidan på kortet och jag är en så stolt moster som har lyckat inspirera Jennifer till att göra egna kort =)


Här skär jag upp födelsedagstårtan. Så var jag hela 31år då =)

Tack för titten och lämna gärna en kommentar! Många tack!!! På min födelsedagskramar från mig!!

fredag 17 juni 2011

Grattulation kort!

Hej på dig! Vill bara meddela att det nu ska fungera att lämna en kommentar även om man inte har Google konto. Fyll bara i Anonym och skriv några rader om vad du tycker, sedan så ska det fungera. Kan vara tvungen att upprepa det märkte jag det kanske inte går iväg på första klicket du ska skicka i väg det. Så skriv gärna nått och testa om det fungerar =) Idag så ska jag iväg och jobba min sista beordrade övertid och jag är väldigt förkyld så jag är hemma nu och försöker ladda upp batterierna lite innan jag måste i väg... Har nästan ingen röst kvar och snoren rinner i näsan på mig och jag hostar  =(  Håller tummen att det går över snart.

Här ska jag visa min tolkning med min lilla söta Tillda med hjärta. Tycker hon är så himla söt och har försökt framhäva det här. Valde att göra ett staflikort för dom blir så fina när man kan ställa upp dom tycker jag. Jag började med att torr embossa ett vitt papper. Här använde jag en text embossing platta från Provo Craft som är ganska mysig. Drog sedan försiktigt med ljusrosa Distress ink över papperet på endast texten fick färg. Sedan färgade jag alla kanter runt om med mörkare rosa färg.


Stansade ut ett hjärta med hjälp av Spellbinders dies blingade upp hjärtat lite med tre rosa stenar.Sedan stämplade och målade den söta lilla Tillda i rosa nyanser. Tejpade fast ett rosa band med dubbelsidig tejp mitt över hjärtat som Tillda fick sitta på och så placerade jag ut några rosa rosor. Och en MS fjäril fick flyga upp över kortet. Nere i höger hörn stansade jag ut en ram med Spellbinders dies och stämplade den med en grattis stämpel och strök även på lite rosa färg över den. 


Så här ser kortet ut när man ställer upp det =)


Insidan fick se ut så här. Med den fina Magnolia tagsen. Tycker den passar till dom flesta korten. Och den är ju så romantisk. Limmade även fast en ros här som fungerar som stopp när kortet ska stå upp.

Så det var vad jag hade den här gången hoppas nu det ska fungera att kommentera mina inlägg? Fungerar då när jag testar här hemma. Nästa gång ska jag visa hur jag får mina vita rosor att bli rosa rosor =)

Ha det bra många kramar från mig!

onsdag 15 juni 2011

Förskole avslutning!

Hej på dig =) I dag har jag jobbat kväll men kompade lite för vi var i väg en sväng på min son Liams förskole avslutning i Runemo. Det var en fin skolavslutning trots det lite dåliga vädret. Och det var tur jag köpte ett par ny byxor åt han när vi var till Birsta köpcenter med jobbet. Dom kunde han ju ha nu och sin fina skin imitation jacka som han tycker så mycket om. Och det var noga innan vi skulle iväg att få håret rätt för det skulle stå upp sa han. Det känns skönt att se hur bra han trivs i sin nya klass i Runemo!!

Nu ska jag visa ett grattis kort jag hjort. Efter som jag tycker om att färglägga brukar jag stämpla upp många figurer i stöten och färglägger sedan dom i lite olika färger. Sen vet jag aldrig hur dom ska se ut när dom ska användas till korten jag gör. Den här lilla Tillda har legat länge och väntat på att få bli ett färdigt kort så jag kände det var hennes tur nu =) Tyckte det var svårt att hitta bra papper i lila men det fick bli dom här tre olika. Själva uppläget på kortet har jag hittat inspiration inne på min gode vän och granne Maria Hellberg blogg.  Gå hjärna in på hennes blogg och titta för hon är otroligt duktig och ger en massor med inspiration till diverse kort och LO. Mitt tips till dig, annars kan du missa något  =)


Har valt en av mina Reprint grattis stämplar och stämplat den direkt på kortet med svart stämpelfärg som är permanent. Punchade ut en liten lila fjäril med min Martha Stewart. Och även den fina Dolly kanten som ser ut som tårtpapper är med hjälp av en MS punch


Insidan på kortet fick se ut så här den här gången. Har använt mig av lila Distress dyna som jag sussat in med mitt tuss handtag efter kanten på kortet och sedan har jag stansat ut med hjälp av Spellbinder dies, den fina formen som jag stämplat med Hjärtliga gratulationer i och en till liten MS fjäril. Nere i höger hörn är min fina Nellie Snellen blomma, denna gång i lila så klart.

Så det får räcka för i natt =) Jag är så himla förkyld så jag måste kurera mig om jag ska orka med dom två sista arbetsdagarna den här veckan. ha det så bra och lämna gärna en kommentar om det fungerar? Ha det bra många kramar från mig!

söndag 12 juni 2011

Du har fångat mitt hjärta...

Hej på dig =) I går var vi på lilla Emmas dop och det var strålande solsken hela dagen. Det var ett mycket vackert dop och barnen var så duktiga. I dag har vi haft växlande väder. Börja dagen med strålande solsken och avslutade den med åska och regn. Men fördelen med att det regnar är att man kan pyssla med gott samvete.

Det här kortet är stämplat med stämplar som är köpta från Vilda stamps. Och jag har haft dom jättelänge men inte kommit på hur jag skulle få till det. Men så såg jag ett så fint kort Maria Hellberg hjort som heter Min Ögonsten och det vart jag så förtjust i och tog lite inspiration i från till detta kort. Tack för hjälpen vännen =)



Valde ett rosa blomigt papper som bakgrund och det sydde jag lite med sicksack söm runt om. Sedan så stämplade jag och färglade handen med hjärtat med Distress färgerna som jag brukar. Klistrade fast några Brima Flowers nere i vänster hörn med en vit sten i mitten och streckade med en svart tunn penna runt kanten på det vita papperet.


Här är en liten närbild på texten som är så fin.


Och insidan fick se ut så här. Med några ut stansade hjärtan i höger hörn så det finns plats kvar att skriva nått fint till den som ska få kortet.

Det var det jag hade att visa den här gången men det kommer mera så håll ögonen öppna =) Ha det bra kram jag!

torsdag 9 juni 2011

My baby angel!

Hej på dig och tack för att du tittade in =)

I dag blev min lilla tös hela 5år gammal och jag kan inte förstå att det var så länge sedan hon var så här liten som på denna LO!!! Fy vad jobbigt det är när man börjar inse att det lilla knytet redan är 5år!!! Måste därför visa en LO på min Thindra när hon var bara någon månad gammal och då hon var min lilla bebis ängel! Nu är hon ju min lite större bebis ängel ;)

Det här fina papperet köpte jag av Sylvia när hon drev sin underbara butik Sylvias i Edsbyn (vi saknar den så) Tycker så mycket om det här kortet på Thindra och klänningen hon har på sig köpte jag redan när Liam låg i min mage och simmade runt. Utifall det hade blivit en tjej då. Men så vart det inte men jag fick ju användning för den två år senare och jag behövde bara sy in den lite, lite gran så passade den henne.  Åter till LO där jag skurit ut cirkeln på papperet och satt ett turkost papper bakom. Runt ängeln skar jag ut detaljerat och la över pilbången på kortet. Runt om limmade jag fast en söt liten spets. Texten är ut stansad med mitt QK alfabete Magnolia som är så härligt. Sedans så fäste jag lite ut stansade swirvlar, blommor och blad i vänster och höger hörn för att få den gulliga romantiska känslan i LO en.


Här ser du hur jag skurit runt ängelns pilbåge och lagt den över kortet sedan.


Och här kan man se en lite närmre titt på swirvlar och blommor. Personligen tycker jag det blir fint med en vit  halvpärla i mitten av blomman.


Det var vad jag hade att visa denna gång. Vill även passa på och tacka  min goda vän, granne och scrap guru Maria  Hellberg för att hon sa till mig att det inte fungerade att lämna kommentarer på min blogg. Efter som jag inte brukar skriva till mig själv så visste ju inte jag det. Tror jag har lyckats fixa det nu, men är inte säker så skriv gärna något nu och kolla om det fungerar vet ja. Det gör mig ju så glad, det vet ni kanske vid det här laget =) Och åter igen ett stort grattis till Thindra på hennes 5års  dag!!

tisdag 7 juni 2011

Bröllopskort!

Hej och välkommen till min lilla blogg.

I dag har jag jobbat min första dag efter dom 5dagarna med långledigt.  Nu längtas jag redan tills det ska bli semester!!! I dag har vi även varit och firat min lillebror Rickard för har fyllde 29år. Stort grattis till dig min kära bror! Blir mycket fikande nu när det är många kalas på tur. Känner mig redan stressad hur jag ska hinna med Juni månad för det är någonting varje dag. Men man får ta en dag i taget och se hur det går  =)

Det här kortet är en beställning från en arbetskamrat. Det är mitt första bröllopskort och det tog tid innan jag fick det som jag ville Tycker det är så svårt att välja papper och färger. Här ska det ju även vara lite romantiskt tema så jag körde på brun/bege och rosa. Det enda krav jag hade var att det skulle vara ett staflikort annars fick jag fria händer.


 Hjärtat mitt på har jag stämplat och embossat på vitt papper och sedan färgat det med distress färger i rosa och bruna nyanser. Stämpeln har jag köpt av Sylvia och är en Reprint stämpel tror jag. Upp till och ner till har jag sytt med min fina hjärtansöm på symaskin en i vit tråd. Investerade även i ett litet Magnolia par för ett tag sedan efter som jag visste att jag hade den här beställningen. Edvin fick en brun frack och Tillda rosa blommor i buketten. Och så stansade jag ut datumet som dom gifter sig på nere i höger hörn i gammelrosa papper.


Valde att stansa ut efternamnet som paret ska ta när dom gift sig med hjälp av mitt Sizzix End less love alfabete. Det är ett litet mindre alfabet en QKs Magnolia fast samma typsnitt. Är så fint med den skrivstilen tycker jag. Sedan knöt jag ett rosa sidenband runt två guldringar och limmade fast på kortet plus lite rosa rosor och gröna blad. Allt som behövs för att hålla romantiken uppe ;)


Önskar er lycka är en Magnolia stämpel och den är stämplad i en ram jag stansat ut med hjälpa av en Spellbinder dies. Som jag sedan färgat in med Distress ink.


På insidan fick det se ut så här med lite rubbat papper och ett fint vitt hjärta brads som håller kortet uppe när det ska stå upp. Nere i hörnet fick min hemma jorda Nellie Snellen blomma plats.

Det var mitt första bröllopskort hoppas ni tycker om det och jag hoppas verkligen beställaren är nöjd med det. Lämna gärna en kommentar för det skulle göra mig glad =)
Ha en trevlig kväll kramar från Sandra!

söndag 5 juni 2011

Grattis på din födelsedag!

Hej på dig =) I dag har det varit en kall men solig dag och jag och barnen har varit och hälsat på min farmor barnens gammel farmor. Vi passade på att åka till Sisjön och fiska lite men Liam tröttnade ganska snart så då lekte barnen vid vattnet  en sväng innan vi åkte hem och lagade god mat. Som efterätt vart det smulpaj med hallon,skogsbär och vinbär (mumsfillebabba)  Men nu ska jag försöka få undan lite beställningar jag har på kort fast först vill visa ett kort jag petat ihop.


Tycker så mycket om den söta sittande Magnolia Tillda i olika utföranden. Här har hon en super söt tyll kjol på sig. Stämpeln med hjärtat har jag köpt av sylvia och ville så gärna använda den nu. Embossade med svart pulver och färjlade med mina distress dynor  så hjärtat vart rött i mitten och kanterna bruna.


Grattis stämpeln är köpt på lilla handarbetboden i Bollnäs och är en Reprint stämpel. Det är en av mina favoriter nu. Har fastnat för dom runda stämplarna med texter. Limmade fast en lite spets som Tillda fick sitta på och så några söta rosor fick också plats på kortet.


Insidan fick se ut så här med den söta tagsen från Magnolia som jag kommer arbeta mycket med nu. Passar mot det mesta kort och med lite spets knytet runt sig blir den extra fin.

Så det var dagens inspiration det, hoppas du tycker om det? Ha en bra dag och lämna gärna en kommentar, det skulle göra mig överlycklig just nu när ingen vill skriva någonting...... =(

torsdag 2 juni 2011

Grattis på födelsedagen vännen!

Hej på dig och kul att du kunde titta in. Har haft en underbar dag och bara vetskapen om att det är fyra dagar till gör mig gott just nu!!!! Ska snart sätta mig och pyssla lite men vill visa ett kort jag hjort till min kära vän Maria Sparring nu när hon fyllde 30 he, he (vi ska alla den vägen vandra vännen) Annars kan det vara svårt att hålla reda på alla Marior jag känner så det är säkrast att skriva dit efternamnet =)

 Det var med mycket kärlek jag la ner i detta stafflikort och jag ville inte göra det för mycket rosa så jag valde turkost som jag vet Maria älskar men även grönt. Älskar den här fina Flower fairies friends fen som heter Zinia. Den är från Crafter Companion och jag har köpt den av Sylvia om jag inte mins fel. Detta är den lilla fen som är ganska pillrig att måla men hon passar så bra på kort. Den stora fen är alldeles för stor så hon passar bara på höga kort. Men jag som tycker om att akvarella älskar att färglägga dess söta Fairies. Bakgrunds stämpeln är en textstämpel från Slöjddetaljer som är så fin tycker jag. Och formen är ut stansad med Spellbinders dies. Den otroligt vackra taggsen är en dies från Magnolia som jag letade länge och lyckades få tag på Tradera. Grattis stämpeln är från Reprint.


Dom olika papperen är lite blandat spill bitar och nya. men jag är dålig på att ha kol på vad dom heter tyvärr. Den vita spetsen är inköpt på Slöjddetaljer i vart fall och blombladen gör jag ju själva med min Nellie Snellen punch den är ett måste för alla som tycker om blommor och blader på sina kort och LO.


 På insidan kortet fick det se ut så här. Brukar alltid skriva puss och kram till Sparring när vi SMS ar till varandra så det passade in här med tycker jag. Och tittar du nära så ser du att jag även stämplat en svag pussmun i hörnet av Puss texten. Så fick ett fint vitt brad hjärta och en nål pryda vänster hörn med. Här använde jag facktisgt köpta löv och inte dom hemma jorda som jag brukar ha. Behövde lite större löv här förstår ni =)

Jag tycker det är så fint med dessa stafflikort och roliga är dom att göra och ge bort för dom blir som en liten tavla man kan ha framme och titta på. Jag hoppas Maria vart glad för sitt kort och jag känner mig glad och nöjd som fick ge det till henne.

Så det var vad jag hade att visa denna gång =) Hoppas vi ses snart igen och skriv gärna något om du är in och tittar för det skulle göra mig så glad!!!! Kramizar Sandra!

onsdag 1 juni 2011

Badbaljan

Hej och god morgon =) Första dagen i Juni och nu har jag bara en kväll kvar att jobba och sen gör jag helg. Längtas redan efter att få lägga mig i mitt badkar när jag kommer hem efter jobbet.  

Här är en LO jag jord på min son när han var liten bebis och badar i badbaljan. På den tiden bodde vi i lägenhet och där fanns inget badkar men det löste vi så här. Papperet är ju väldigt färdigt i sig men har endå stansat ut extra bubblor i vitt glitterpapper som jag fäst med distanskudar så dom står ut lite från LO.  Valde att stansa ut texten med hjälp av en 4+8 qk dies som heter Holiday. Detta alfabet får man köra i genom Cuttlebugen för att få ut bokstäverna. Här tyckte jag det passade med gröna.


Fotomattan fick också gå i grönt och blått plus att en liten badanka fick sitta i vänster hörn som jag stansat ut med min Qk tång. Resterande saker som är med på bild fanns redan på papperet så det var lätt scrappat =)

Så det var vad jag hade denna gång. Hoppas det blir uppehåll nu så jag kan ut och så i mitt land. Ska bli härligt med lite egen sallad, dill, persilja, rädisor, lök och morötter i sommar. Men då måste dom ju ner i marken först innan dom kan gro och det tänkte jag göra nu på förmiddagen om väderer tillåter  innan jag ska i väg och jobba.  Ha en bra dag kramar från Sandra!